Image Alt

Appelgebakjes met notenkaramel

Voorbereiding: 20 min
Bakken: 35 min

Ingrediënten
voor 5 personen

Appeltaartjes

  • 100 gram bloem
  • 42 gram witte basterd suiker
  • 84 gram roomboter
  • snuf zout
  • 1/3 ei
  • Appelgebak vulling (de Uitstovers)

Notenkaramel

  • 200 gram fijne kristalsuiker
  • 30 ml water
  • 140 gram gemengde noten (gebrand)
  • 50 gram roomboter

Optioneel

  • 200 ml slagroom
  • 50 gram poedersuiker
Wie houdt er nou niet van appeltaart! En deze eenpersoonsappeltaartje zijn om je vingers bij op te eten. Heerlijk met de notenkaramel en een flinke toef slagroom. Wil je het taartje nog lekkerder maken, rol dan een stukje amandelspijs uit en leg die op de taartbodem voordat de appelvulling erop gaat. Loopt het water je al in de mond?

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C hetelucht
  2. Meng de ingrediënten voor het deeg samen in een kom en kneed met je handen door totdat je een bal kunt vormen
  3. Verpak de bal deeg in plastic folie en laat 30 minuten rusten in de koelkast en vet ondertussen de vormpjes in met boter en bestrooi met wat bloem
  4. Haal het deeg uit de koelkast en rol het dun uit, steek een rondje uit met het taartvormpje en leg de lap deeg in het vormpje
  5. Druk zachtjes aan met de buitenkant van je vinger en verdeel hierover een paar lepels van de appelvulling
  6. Bak de taartjes in het midden van de oven af, in ongeveer 30 minuten zijn ze gaar
  7. Laat volledig afkoelen en haal dan de taartjes voorzichtig uit de vormpjes
  8. Doe de suiker voor de notenkaramel in een steelpannetje en giet hierbij het water
  9. laat de suiker karameliseren en voeg de noten toe als de suiker karamelkleurig is geworden
  10. Voeg als laatste de boter toe en laat nog even smelten en roer de noten goed door
  11. Schep de warme notenkaramel direct op de taartjes en laat afkoelen
  12. Serveer de taartjes met een flinke toef slagroom en geniet!

Tip: Meng de appelvulling met wat rozijnen of cranberries en voeg wat extra kaneel toe voor een echt winterse smaak

Eet smakelijk!

Post een comment