appelstrudel met appelgebakvulling de Uitstovers

Appelstrüdel

met vanille roomijs

Voorbereiding: 10 min
Bakken: 30 min

Ingrediënten
voor 1 strüdel voor 4-5 personen

  • 1 rol vers bladerdeeg
  • 400 gram appelgebak vulling (de Uitstovers)
  • 1 ei losgeklopt
  • 2 el schaafde amandelen (optioneel)
  • Vanille roomijs (optioneel)
Warme appelstrüdel met een bolletje vanille ijs, de perfecte afsluiting van een Winters diner. Of gewoon lekker tussendoor, omdat het kan. Bestrooi met lekker wat poedersuiker voordat je serveert en geniet vooral!

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C hetelucht
  2. Rol de lap deeg uit verdeel over het midden de appelvulling
  3. Vouw de zijkanten naar binnen en rol het deeg op en druk aan
  4. Leg de strüdel op een met bakpapier bekleedde bakplaat
  5. Bestrijk de appelstrüdel met het losgeklopte ei en bestrooi eventueel met wat amandelschaafsel
  6. Bak de strüdel in het midden van de oven in 30 minuten goudbruin
  7. Serveer warm met een bolletje ijs en garneer met wat poedersuiker

Tip: Voeg wat rozijnen of cranberries toe aan je appelmengsel en laat deze eventueel wellen in jouw favoriete rum of likeur

Eet smakelijk!