Image Alt

Biefstuk met stoofperen en wortelstamp

met stoofpeer, brie & salie

Voorbereiding: 15 min
Koken: 30 min

Ingrediƫnten
4 personen

Biefstuk

  • 4 biefstukken van ongeveer 150 gram per stuk
  • 40 gram boter
  • 1 el neutrale olie zoals zonnebloemolie
  • 100 ml rode wijn
  • 200 ml vleesfond
  • 1 tl franse mosterd
  • zout & Peper

Wortelstamp

  • 5 grote aardappels
  • 500 gram wortels
  • 150 ml melk
  • 50 gram boter
  • zout/peper
  • nootmuskaat

Stoofperen

Een goed gebakken biefstukje is heerlijk in combinatie met stoofperen. Gewoon op een doordeweekse avond met een wortelstamppotje, of tijdens een uitgebreid diner. Serveer dan met lekkere aardappeltjes en worteltjes uit de oven en een goed glas rode wijn. Hier maak je jouw gasten zeker blij mee!

Bereiding

  1. Schil en was de aardappelen en wortelen en kook ze aardappelen samen met een theelepel zout totdat ze gaar zijn
  2. Giet af en laat droogstomen in de pan, stamp de puree grof en roer daarna de boter en de melk erdoor
  3. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat
  4. Dep de biefstukken droog met wat keukenpapier en doe wat (room)boter in de pan met een klein scheutje neutrale olie
  5. Leg de stukjes vlees in de pan als de boter is gesmolten en bestrooi het vlees tijdens het bakken met peper en zout
  6. Bak +/- 2 minuten aan elke zijde en laat nog even nagaren als je van een meer doorbakken stukje vlees houdt.
  7. Haal de biefstukjes uit de pan en leg ze op een bord en dek af met aluminiumfolie, laat +/- 5 minuten rusten
  8. Blus de pan af met rode wijn en fond en breng op smaak met peper, zout en mosterd
  9. Laat de saus inkoken en proef voordat je hem serveert
  10. Verwarm ondertussen de stoofpeertjes en laat +/- 5 minuten op laag vuur pruttelen
  11. Maak de borden op, schep wat puree op het bord en leg hiernaast het stukje veel met daarover heen de saus
  12. Laat de peertjes wat uitlekken en leg ze erbij op het bord of serveer ze in een schaal ernaast.

Tip: Vervang het biefstukje voor een vleesvervanger voor een vegetarisch menu

Eet smakelijk!

Post een comment