Image Alt

Brownie met stoofpeer

en eiwitschuim

Voorbereiding: 30 min
Bakken: 20 min

Ingrediënten
4 personen

  • 4 stoofperen (of parten) (de Uitstovers)
  • 125 gram roomboter
  • 125 gram pure chocolade
  • 2 eieren
  • 155 gram witte basterdsuiker
  • 55 gram bloem
  • 40 gram cacaopoeder
  • 35 ml slagroom
  • Zout
  • Eitwitschuim
  • 100 gram eiwit
  • 100 gram suiker
  • zout
Deze taartjes zijn de perfecte afsluiter voor je diner! De combinatie van chocolade met stoofpeer is heerlijk, je kunt eventueel nog hazelnoten aan het beslag van je brownie toevoegen voor een extra crunch.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 165 graden en vet de tartelette vormpjes of één taartvorm van 20 cm doorsnede in met boter en bestrooi met bloem. Maak het beslag van de brownie:
  2. smelt de chocolade en de boter in een pannetje op laag vuur
  3. voeg hier de slagroom aan toe
  4. klop de eieren luchtig met de suiker met een mixer of keukenmachine
  5. voeg de luchtige eieren aan het afgekoelde (kamertemperatuur) chocolade/boter/room mengsel
  6. zeef de bloem en het cacaopoeder boven de kom en spatel samen met een beetje zout door elkaar
  7. Zet de stoofperen rechtop in de vormpjes of als je partjes gebruikt, meng deze door het beslag
  8. Vul de vormpjes met het brownie beslag en bak de taart(jes) in ongeveer 20 minuten gaar in het midden van de oven. Maak tijdens het bakken het eiwitschuim:
  9. klop hiervoor het eiwit met het suiker en een snuf zout tot stijve pieken
  10. vul een spuitzak met een glad spuitmondje
  11. en spuit doppen op de taart als hij helemaal is afgekoeld
  12. mocht je een gasbrander of crème brulee brander thuis hebben, brand het eiwit af tot het licht bruin verkleurd

Tip: Strooi wat poedersuiker over de taartjes voordat je ze serveert en verdeel er wat muntblaadjes over.  

Eet smakelijk!

Post een comment