Image Alt

Carpaccio van stoofpeer

met geitenkaas

Voorbereiding: 15 min
Dresseren: 15 min

Ingrediënten
voor 4 personen

Appeltaartjes

  • 800 gram stoofperen parten (de Uitstovers)
  • 200 gram zachte geitenkaas
  • 150 gram gemengde rucola salade
  • 50 gram pijnboompitjes geroosterd
  • 1 bakje tuinkers
  • 2 el Balsamico azijn
  • 4 el Olijfolie
  • Zout & Peper
Deze vegetarische carpaccio is heerlijk met geitenkaas, maar varieer gerust met een blauwader kaasje of een harde brokkelkaas. Een perfect (voor)gerecht bij een uitgebreid diner.

Bereiding

  1. Snijd de peren door de lengte, zodat je mooie dunne plakken krijgt
  2. Leg de plakjes peer op een bord en brokkel hier de geitenkaas eroverheen
  3. Maak de sla aan met een dressing van balsamico, olijfolie en peper en zout
  4. Verdeel de sla over de carpaccio en garneer met wat geroosterde pijnboompitjes en tuinkers

Tip: Maak de stoofperencarpaccio van te voren vast klaar en leg op een bord met plastic folie. Dan hoef je het gerecht alleen nog maar af te maken met de sla en de dressing.

Eet smakelijk!

Comments

Post een comment