Image Alt

Chocomuffins met stoofperen

Voorbereiding: 10 min
Bakken: 20 min

Ingrediënten
voor 12 stuks

  • 100 gram pure chocolade
  • 47 gram cacaopoeder
  • 105 gram bloem
  • 150 gram witte basterd suiker
  • 100 gram roomboter (kamertemperatuur)
  • 180 ml melk
  • 1/2 tl baking soda
  • 1/2 tl bakpoeder
  • snuf zout
  • 2 eieren
  • Stoofperen parten (de Uitstovers)
Lekkere muffins bomvol met stoofperen en chocolade. Een perfecte combinatie, peer en chocolade. Wil je echt over de top gaan, maak dan een heerlijke chocolade botercrème. Klop hiervoor 150 gram roomboter met 150 gram suiker luchtig en spatel er wat cacaopoeder of chocoladepasta doorheen. Heerlijk voor bij de thee of als traktatie bij een verjaardag.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C hetelucht
  2. Meng de droge ingrediënten in een kom en voeg hier bij de eieren
  3. Mix met een (stand)mixer op een lage stand tot dat de eieren zijn opgenomen
  4. Smelt de roomboter samen met de melk en de chocolade en voeg dit al roerend toe aan het beslag
  5. Snijd de stoofperen in stukjes en spatel deze door het beslag
  6. Doe de muffinvormpjes in een muffintray en schep in elk vormpje twee eetlepels van het beslag
  7. Bak de muffins in het midden van de oven in ongeveer 20 minuten gaar (check met een satéprikker of hij er schoon uitkomt)

Tip: Voeg nog wat extra (bakvaste) chocoladedruppels toe voor nog meer chocoplezier!

Eet smakelijk!

Post een comment