Image Alt

Frisse perensalade

met blauwaderkaas

Voorbereiding: 10 min
Dresseren: 10 min

Ingrediënten
voor 4 personen

  • 150 gr gemende sla
  • 150 gr blanke peren parten (ranfru)
  • 75 gr blauwaderkaas
  • 1 st rode ui
  • 6 st zongedroogde tomaat
  • 50 gr walnoten
  • Tuinkers
  • balsamicoazijn
  • olijfolie
  •  zout/peper
Deze salade is heerlijk als lunch of als maaltijdsalade, door hem bijvoorbeeld te combineren met een stukje kip. Varieer met verschillende soorten kaas. Geitenkaas, brie of oude kaas smaakt heerlijk bij deze peren.

Bereiding

  1. Verdeel de sla over een grote schaal
  2. Snijd de kaas in stukjes en verdeel deze over de sla
  3. Snijd de ui in dunne ringen
  4. Verdeel de partjes peer, zongedroogde tomaatjes en de uienringen over de salade
  5. Voeg als laatste een handje tuinkers en de walnoten toe
  6. Maak een dressing van de balsamicoazijn en de olijfolie, met verhouding 1/3 zijn en 2/3 olie
  7. Breng de salade op smaak met zout en peper.

Tip: varieer met verschillende soorten kaas en voeg bijvoorbeeld zwarte olijven en augurkjes toe.

Eet smakelijk!

Post een comment