Image Alt

Gebraden rosbief

met stoofperencompote

Voorbereiding: 30 min
Bereiding: 45 min

Ingrediënten
4 personen

  • 500 gram rosbief
  • 100 gram Peer Stoofje (de Uitstovers)
  • 750 gram vastkokende aardappels
  • Roomboter
  • Cherrytomaatjes
  • 4 takjes rozemarijn
  • 4 takjes thijm
  • Zout & Peper
  • Olijfolie
Een heerlijk feestelijk gerecht, rosbief uit de oven gecombineerd met de heerlijke zoete stoofperen. Een perfect gerecht voor bijvoorbeeld Kerst en niet moeilijk om te maken. Zorg ervoor dat je een kerntemperatuurmeter hebt, zodat je de rosbief mooi rosé kunt garen.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 150 graden Celsius hetelucht
  2. Doe wat olie in een bakpan en kruid het vlees aan beide kanten met peper en zout
  3. Bak de rosbief aan in de pan, samen met twee takjes rozemarijn en thijm (ongeveer een minuut aan alle kanten)
  4. Doe de rosbief in een ovenschaal en giet het bakvocht over het vlees
  5. Doe een handvol cherrytomaatjes bij het vlees in de ovenschaal met een paar klontjes roomboter
  6. Zet het vlees in de oven en prik de kerntemperatuurmeter in het vlees
  7. Gaar het vlees tot een kerntemperatuur van 65 graden (voor rosé vlees)
  8. Maak de aardappels schoon door ze goed te wassen en te borstelen
  9. Kook ze in z’n geheel in de schil in gezouten water
  10. Giet de aardappels af als ze gaar zijn en snijd de aardappels in wedges
  11. Leg ze in een ovenschaal, samen met de overgebleven rozemarijn en thijm en breng op smaak met wat zout en peper
  12. Besprenkel ruim met olijfolie en zet de schaal in de oven en bak ongeveer 30 minuten, laatste 15 minuten op grillstand
  13. Als het vlees gaar is, haal het dan uit de oven en bak het in in aluminiumfolie en laat 10 minuten rusten
  14. Maak ondertussen de jus door het braadvocht samen met de tomaatjes uit de ovenschaal in een pan te doen
  15. Voeg een scheut water en wat roomboter toe en laat inkoken tot een jus

Tip: Snijd het vlees in dunne plakken, serveer de stoofperencompote er warm of koud bij en schenk een lepel jus over het vlees. Serveer de aardappeltjes erbij met een frisse salade.

Eet smakelijk!

Post een comment