Image Alt

Gevulde Varkenshaas

met stoofpeer, brie & salie

Voorbereiding: 20 min
Bakken: 35-40 min

Ingrediënten
4 personen

  • 500 gram Varkenshaas
  • 200 gram stoofperen parten (de Uitstovers)
  • 100 gram brie
  • 4 blaadjes salie
  • 2st rode ui gesneden
  • 1st groene paprika
  • 3st tomaten in parten
  • 2st maïskolven in stukken
  • 4st aardappels gekookt
  • 1/2 courgette in stukken
  • Paprikapoeder
  • Rozemarijn & Tijm
  • olijfolie
  • zout & Peper
Het zoete van de peer in combinatie met het hartige van het varkensvlees is perfect in dit ovengerecht. Door de varkenshaas te vullen met brie, blijft het vlees van binnen lekker mals en sappig. In plaats van brie kan je ook kiezen voor Rochefort, geitenkaas of combineer met bijvoorbeeld hazelnoten.

Bereiding

  1. Hol de varkenshaas uit in het midden, van voor naar achter. Maak het gat zo groot als je duim
  2. Vul de varkenshaas met stoofpeer, brie en blaadjes salie
  3. Breng de varkenshaas op smaak met zout, peper en paprikapoeder
  4. Bak goudbruin aan in boter, niet helemaal gaar +/- 5 minuten
  5. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius hetelucht
  6. Doe alle grof gesneden groenten in de ovenschaal en besprenkel ze met olijfolie
  7. Verdeel hierover de fijngehakte kruiden, zout & peper
  8. Zet de schaal in de oven en bak 15 minuten
  9. Haal de schaal uit de oven en leg de varkenshaas tussen de groenten
  10. Bak het geheel nog +/- 20 minuten totdat de varkenshaas mooi rosé gegaard is.

Tip: Maak lekker pittig met wat chilipoeder of pepertjes.

Eet smakelijk!

Post een comment