Image Alt

Gezonde wraps

met zalm en stoofpeer

Voorbereiding: 10 min
Bereiding: 10 min

Ingrediƫnten
voor 4 stuks

  • 4 grote durum tarwe wraps
  • 100 gram babyspinazie (gewassen)
  • 4 el kruidenroomkaas
  • 250 gram gerookte zalm
  • 250 gram Stoofperen parten (de Uitstovers)
  • zout & peper

Yoghurt dipsaus

  • 150 gram volle Griekse yoghurt
  • 1 teen knoflook
  • 1 tl provencaalse kruiden
  • 1 el verse peterselie gehakt
  • zout & peper
Een gezonde wrap, heerlijk als lunch of als snack op de borrelplank. Deze wrap is snel gemaakt, en is het lekkerst als je hem na het maken meteen opeet. Hou je van een extra gevulde wrap, voeg dan nog wat dun gesneden groenten toe zoals: paprika, komkommer of wortel.

Bereiding

  1. Besmeer de wraps met de kruidenroomkaas en verdeel hierover de plakjes gerookte zalm
  2. Verdeel de blaadjes spinazie over de zalm
  3. Snijd de partjes stoofpeer in dunne plakjes en leg deze weer bovenop de spinazie
  4. Breng op smaak met wat zout en peper
  5. Maak de yoghurt dip door een teentje knoflook te raspen en deze door de yoghurt te mengen
  6. Hak de peterselie fijn en meng deze samen met de provencaalse kruiden door de yoghurt
  7. Breng op smaak met peper en zout

Tip: Hou je van een romige saus, gebruik dan 75 gram yoghurt en 75 gram mayonaise.

Eet smakelijk!

Post een comment