Image Alt

Monchoutaart

met stoofperen

Bereiding: 20 min
Opstijven: 2 uur

Ingrediƫnten
voor 1 taart

  • 1 pak Bastogne koeken
  • 100 gram roomboterVulling:
  • 400 gram MonChou
  • 0,5 liter slagroom
  • 200 gram witte basterdsuiker
  • Stoofperen parten (De uitstovers)
Een makkelijk te maken taart die bij iedereen in de smaak zal vallen op de verjaardag. Maak je eigen monchoutaart zonder pakje.

Bereiding

  1. Vet de springvorm in met boter
  2. Verkruimel het hele pak Bastognekoeken
  3. Smelt de boter in een pannetje en meng de verkruimelde koeken erdoor. Bedek de bodem van de springvorm met dit koekmengsel en zet de springvorm in de koelkast
  4. Laat de MonChou op kamertemperatuur komen. Mix de MonChou samen met de suiker met de mixer tot een luchtig mengsel
  5. Mix in een andere kom de slagroom zonder suiker tot yoghurtdikte (niet helemaal stijf)
  6. Roer de slagroom met een lepel door het Monchoumengsel en verdeel het taartmengsel over de taartbodem
  7. Laat de peren uitlekken. Verdeel de partjes peer over het MonChoumengsel
  8. Laat de taart ongeveer 2 uur opstijven in de koelkast

Tip: decoreer de taart met slagroom

Eet smakelijk!

Post een comment