camembert met stoofperencompote

Ovencamembert met stoofperencompote

met stoofpeer, brie & salie

Voorbereiding: 5 min
Bakken: 20 min

Ingrediënten
4 personen

  • 1 st camembert in houten doosje
  • 250 gram Peer Stoofje (de Uitstovers)
  • 3 knoflookteentjes
  • 4 takjes rozemarijn
  • 4 takjes thijm
  • Vers brood
Voor de echte kaasliefhebber een heerlijk gerecht voor op de borrelplank of bij je kaasplankje. Let op dat je de knoflooktenen verwijderd na het bakken. Deze kaas is heerlijk op vers gebakken brood of een toastje.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 150 graden Celsius hetelucht
  2. Snijd de camembert open aan de bovenzijde en haal de bovenkant eraf
  3. Maak de knoflooktenen schoon en stop ze in de camembert
  4. Leg de takjes rozemarijn en thijm op de kaas en leg de bovenkant weer terug op de kaas
  5. Als de camembert in een houten doosje heeft gezeten, plaats dan de kaas weer terug in het houten doosje en anders leg je de kaas op een met bakpapier bekleedde bakplaat
  6. Verwarm de kaas 20 minuten in de oven totdat hij lekker smeuïg is.
  7. Serveer met brood en Stoofperencompote “Peer Stoofje” (de Uitstovers)

Tip: Ook heerlijk in combinatie met een salade of op een broodje

Eet smakelijk!

Post een comment