Image Alt

Pancakes met stoofperen

Voorbereiding: 10 min
Bakken: 20 min

Ingrediënten
voor 4 personen

  • 400 gram stoofperen parten (de Uitstovers)
  • 225 gram bloem
  • 235 ml volle melk
  • 50 gram licht bruine basterd suiker
  • 140 gram Griekse yoghurt
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 1 tl vanille aroma of vanillesuiker
  • snuf zout
  • 2 el mayple syrup

Garnering

  • Poedersuiker
  • Griekse yoghurt
Begin je dag eens anders en bak een heerlijke stapel met pancakes! Een perfect ontbijtje voor de zondagochtend, heerlijk in combinatie met warme stoofperen en siroop. Je kunt bijvoorbeeld ook stukjes stoofpeer door het beslag doen, of maak je pancakes iets voedzamer en gebruik volkorenmeel of boekweitmeel.

Bereiding

  1. Voeg alle droge ingrediënten samen in een kom en meng dit door met een garde
  2. Doe in een andere kom de melk, eieren en yoghurt en roer door totdat het een massa is
  3. Voeg al roerend de natte ingrediënten bij de droge totdat er een mooi beslag ontstaat
  4. Doe de stoofperen in een pannetje en verwarm op middelhoog vuur
  5. Doe wat zonnebloem olie in een koekenpan en schep met een kleine pollepel kleine hoopjes beslag in de pan
  6. Bak aan beide kanten bruin, keer om als de pancake aan de bovenzijde luchtgaatjes krijgt

Voor de saus

  1. Giet wat van het stoofperenvocht in een klein steelpannetje en meng dit met een beetje mayple syrup of stroop
  2. Laat inkoken tot een stroperige massa en serveer deze over de pancakes

Serveer

  1. Maak een stapeltje van 3 pancakes per persoon, verdeel hierover wat warme stoofperenpartjes en giet hieroverheen de siroop
  2. Garneer met wat poedersuiker en een lepel Griekse Yoghurt

Tip: Extra lekker met een bolletje vanille ijs!

Eet smakelijk!

Post een comment