Image Alt

Plaattaart met peren en brie

met spek en rode ui

Voorbereiding: 10 min
Bakken: 30 min

Ingrediënten
4 personen

  • 250 gram blanke peren (de Uitstovers)
  • 1 rol bladerdeeg (270 gram)
  • 125 gram gerookte spekreepjes
  • 150 gram brie in plakken
  • 100 gram crème fraîche
  • 1/2 rode ui
  • walnoten
  • rucola
  • Provençaalse kruiden
  • zout & Peper
Super makkelijk en snel te maken, deze plaattaart met peer en brie. Lekker voor bij de lunch of eet in combinatie met een salade als avondeten. Je kunt kiezen voor de kaas die jij lekker vindt, peer een kaas is een gouden combinatie. Dus gebruik bijvoorbeeld een blauwschimmelkaas of een geitenkaas, ook erg lekker op deze plaattaart!

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius hetelucht
  2. Rol het bladerdeeg uit, leg op een met bakpapier bekleedde bakplaat en verdeel de crème fraîche over het bladerdeeg. Laat de randen vrij!
  3. Snijd de ui in ringen en de kaas in plakken en verdeel deze over het bladerdeeg
  4. Doe dit ook met de peer en verdeel als laatste de spekblokjes over de plaattaart
  5. Breng het geheel op smaak met peper, zout en de Provençaalse kruiden
  6. Zet de plaattaart in de oven en bak in ongeveer 30 minuten gaar
  7. Garneer de plaattaart met de walnoten en rucola

Tip: voor de kaasliefhebbers: strooi nog wat extra geraspte kaas over de plaattaart

Eet smakelijk!

Comments

  • Anja barneveld
    december 17, 2020

    Dit zie et allemaal heerlijk uit ga er heel veel van proberen

Post een comment