Image Alt

Rabarber mini trifles met mascarponeroom en cake

met rabarber

Voorbereiding: 15 min
Garnering: 10 min

Ingrediënten
voor 10 personen

  • 150 gram rabarber (de Uitstovers)
  • 250 gram mascarpone
  • 250 gram Slagroom
  • 50 gram suiker
  • 1 citroen (alleen de zeste)
  • 2 plakken cake in blokjes

Garnering

  • Munt blaadjes
  • Cake kruimels
Een lekker en eenvoudig te bereiden dessert. Frisse rabarber in combinatie met de romige crème en de cake in een klein glaasje. Varieer door verse aardbeien toe te voegen of combineer de cake met wat gebrande nootjes voor een extra crunch.

Bereiding

 

  1. Klop de mascarpone samen met de suiker los met een (stand) mixer
  2. Voeg de slagroom toe en de citroenzeste toe en klop door tot er een dikke slagroom ontstaat
  3. Doe de crème in een spuitzak met een kartelspuitmondje en laat 1 uur opstijven in de koelkast
  4. Snijd de cake in kleine blokjes en doe in elk glaasje 3 blokjes cake
  5. Verdeel daarover 2 eetlepels rabarer en leg daarop weer een paar blokjes cake
  6. Spuit daarop een flinke toef van de crème en garneermet wat cakekruimels en een blaadje munt.

Tip: Voeg voor een zomerse variant aardbeien toe aan de rabarbercompote.

Eet smakelijk!