Image Alt

Romige Cheesecake

met rabarber

Voorbereiding: 15 min
Bakken: 60 min

Ingrediënten
voor 1 springvorm van 22cm

  • 500 gr verse roomkaas
  • 200 ml slagroom
  • 1,5 st ei
  • 2 el maizena
  • 150 gr suiker
  • 1 st vanillestokje
  • 150 gr rabarbercompote (de Uitstovers)
  • Koekbodem
  • 250 gr koekkruimels
  • 100 gr roomboter
  • 1 gr zout
Romig en vol van smaak, zo lekker is deze cheesecake. De meegebakken rabarbercompote is een heerlijk frisse toevoeging aan de taart. Wil je nog meer rabarber, smeer dan nog een extra laag rabarbercompote op de cheesecake na het bakken.

Bereiding

  1. Smelt de roomboter en voeg de koekkruimels en het zout toe
  2. Vet de springvorm in en bekleed met bakpapier
  3. Verdeel de koekkruimels over de bodem en druk plat met een paletmes of een lepel
  4. Laat 30 minuten opstijven in de koeling
  5. Klop de roomkaas samen met de suiker zacht met de garde
  6. Verwarm de oven voor op 150 °C
  7. Voeg de slagroom toe en klop tot een romige massa, ongeveer 1 minuut op stand 2
  8. Klop het ei los en voeg dit toe samen met het uitgeschraapte vanillestokje
  9. Laat nog 0,5 minuut doormengen en voeg de maizena toe
  10. Stort de vulling op de bodem en verdeel de rabarber over de cheesecake
  11. Bak af in een oven van 150 °C hetelucht en plaats de springvorm in een au bain marie bad.
  12. Laat de cheesecake na het bakken 1 uur afkoelen en plaats hem daarna in de koeling.

Tip: Voeg voor een zomerse variant aardbeien toe aan de rabarbercompote.

Eet smakelijk!

Post een comment