Image Alt

Stoofperen tarte tatin

met witlof en rode ui

Voorbereiding: 15 min
Bakken: 35 min

Ingrediënten
4 personen

  • 1 rol bladerdeeg
  • 3 stronken witlof
  • 400 gram Peer Stoofje (de Uitstovers)
  • 2 el honing
  • 3 el roomboter
  • 2 rode uien
  • 1 scheut balsamico azijn
  • 1 eidooier
  • Zout & Peper
  • tuinkers
Geen witlof liefhebber? Probeer hem dan eens op deze manier te bereiden. Door de zoete peertjes en de honing zal de witlof een stuk minder bitter smaken. Zo is het net of je een lekker taartje eet bij je maaltijd, maar dan hartig en gezond.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius hetelucht
  2. Vet de pan of de bakvorm in met roomboter en ongeveer 2 eetlepels honing
  3. Snijd de stronken witlof in drieën en leg ze op de bodem van de pan
  4. Maak de uien schoon en snijd ze in vieren
  5. Verdeel de uien samen met de partjes peer over de bodem van de pan, zorg dat alles goed vol ligt en tegen elkaar aan ligt
  6. Breng op smaak met wat zout en peper en verdeel er eventueel nog wat honing over
  7. Rol het bladerdeeg uit en prik er gaatjes in met een vork
  8. Verdeel de bladerdeeg over de pan en stop de randen in naar binnen
  9. Bestrijk de bovenzijde met het losgeklopte ei en zet de pan in de oven
  10. Bak in ongeveer 30-35 minuten goudbruin en serveer met wat tuinkers en een lekkere salade

Tip: Gebruik hetvocht van de kant en klare stoofpeertjes om de tarte tatin mee af te lakken voordat je hem serveert. 

Eet smakelijk!

Post een comment