Image Alt

Stoofperenmousse

met stoofperen coulis

Voorbereiding: 30 min
Koelkast: 60 min

Ingrediënten
4 personen

  • 800 gram stoofperen (de Uitstovers)
  • 60 gram fijne kristalsuiker
  • 400 ml slagroom
  • 2 blaadjes gelatine
Heerlijk romig is deze mousse met stoofperen, niet moeilijk om te maken en een perfecte afsluiter van jouw diner. Maak een dag van te voren om stress in de keuken te vermijden en zo is de mousse mooi opgesteven voordat je hem serveert.

Bereiding

  1. Start met het maken van de stoofperencoulis en doe de stoofperenpartjes in een steelpan
  2. Breng aan de kook en laat ze ongeveer 5 minuten pruttelen
  3. Week ondertussen de gelatine ongeveer 5 minuten totdat hij zacht is
  4. Neem de pan van het vuur en pureer de stoofperen met de staafmixer tot een fijne massa
  5. Haal 250 gram van de coulis uit de pan en verwarm deze met de suiker, knijp de gelatine uit en laat deze oplossen in de stoofperencoulis (let op: niet koken!)
  6. Laat de coulis afkoelen en meng deze voorzichtig met 100 ml van de slagroom (ongeklopt), meng met een garde
  7. Klop de overige 300 ml van de slagroom stijf en schep deze door de stoofperen coulis, totdat je een egaal mengsel hebt
  8. Doe in een spuitzak en vul hiermee de glaasjes (of vul ze met een lepel)
  9. Laat minimaal 1 uur opstijven in de koelkast
  10. Garneer met verse stoofperen of nog een deel van de stoofperen coulis.

Tip: Ook lekker in combinatie met witte chocolade

Eet smakelijk!

Post een comment