Image Alt

Tajine met kip

wortels en tutti frutti

Voorbereiding: 20 min
Stoven: 50 min

Ingrediƫnten
voor 2 personen

  • 2 wortels
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 2 kippenbouten
  • 200 gr Tutti Frutti of Stoofperen (de Uitstovers)
  • 2 el verse koriander
  • 2 el verse peterselie
  • 1 el tomatenpuree
  • 2 el ras el hanout
  • 1/2 kruidenbouillonblokje
  • 250 ml warm water
  • 1 el neutrale olie
  • zout & peper
Kruidig en zoet zo smaakt deze tajine. De hartigheid van de kip werkt perfect samen met zoete vruchten. Heerlijk in combinatie met gestoomde couscous of Flatbread. Garneer het gerecht met verse kruiden zoals peterselie en koriander. En voeg nog wat geschaafde amandelen toe voor de finishing touch.

Bereiding

  1. Snijd de kip aan de bovenzijde in en breng op smaak met zout en ras el hanout kruiden
  2. Verwarm de oven voor op 150 graden Celsius hetelucht
  3. Doe wat olie in de tajine en bak hierin de kip rondom bruin
  4. Haal de kip uit de pan, leg in een ovenschaal en bak de kip nog ongeveer 20 minuten in de oven
  5. Snijd de wortels in dunne plakjes en snipper het uitje en bak ze samen in een nieuw laagje olie in de tajine
  6. Laat ongeveer 5 minuten stoven op laag vuur met de deksel op de pan
  7. Voeg een dessertlepel ras el hanout toe en bak mee
  8. Doe de tomatenpuree in de pan en bak mee zodat hij ontzuurt
  9. Voeg hierbij het bouillonblokje, water en de verse kruiden en laat het gerecht ongeveer 10 minuten stoven met de deksel op de pan
  10. Voeg de tutti frutti of de stoofperen toe en laat het geheel nog 15 minuten stoven
  11. Leg daarna de kip op de tajine en laat nog 10 minuten meestoven zodat de smaken lekker intrekken

Tip: garneer met geschaafde amandelen

Eet smakelijk!

Post een comment