Image Alt

Zoete Aardappel

gevuld met kip, geitenkaas & blanke peer

Voorbereiding: 15 min
Bakken: 35 min

Ingrediënten
voor 4 personen

  • 4 st zoete aardappel
  • 150 gr blanke peren parten (de Uitstovers)
  • 75 gr geitenkaas
  • 1 st ui
  • 150 gr kippendijfilet
  • 50 gr walnoten
  • 1 st rode peper
  • 1 st teen knoflook
  • geraspte kaas
  • basilicum
  • olijfolie
  •  zout/peper
Een lekker gerecht uit de oven, deze gevulde zoete aardappelschuitjes. Combineer het zoete van de peer met iets pittigs zoals chilipeper, of voeg een pittige kaas toe en laat deze lekker mee smelten tijdens het bakken.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C hetelucht
  2. Was de zoete aardappels, prik ze in met een vork en leg ze op een stuk aluminiumfolie
  3. Pak de aardappels in en zorg dat de folie goed dicht zit, pof de aardappels in ongeveer 20 minuten gaar in de oven.
  4. Als de aardappels gaar zijn van binnen snij je ze over de lengte door en hol ze uit met een lepel
  5. Fruit een ui aan in een pan met wat olijfolie voeg hier het pepertje en een teentje knoflook aan toe en bak mee
  6. Snij de kip in blokjes en bak mee in de pan
  7. Voeg als laatste de stukjes peer toe en breng het geheel op smaak met zout & peper
  8. Vul de aardappels met het mengsel en verdeel wat stukjes geitenkaas over de aardappels
  9. Leg de aardappels op een met bakpapier beklede bakplaat
  10. Strooi als laatste de geraspte kaas en de walnoten eroverheen
  11. Zet de aardappels in de oven en bak 15 min. tot de kaas gesmolten is. Garneer met wat basilicum blaadjes.

Tip: Ga je voor vegetarisch, vervang dan de kipblokjes voor blokjes zoete aardappel en paprika.

Eet smakelijk!

Post een comment