stooffruit.nl geeft gestoofd fruit het platform dat ze verdient,
heerlijke recepten, weetjes en tips om zelf thuis aan de slag te gaan.

Heerlijke recepten
Weetjes
Tips

De oorsprong van Stooffruit.nl is terug te vinden in de stoofperenteelt. In 1995 is van Randwijk en van Doorn fruit opgericht, door Gijsbert van Randwijk. Hij richtte zich met name richtte op de teelt van (stoof) peren en Hollandse kersen. Enkele jaren later is hij gestart met het zelf maken van kant-en-klare stoofperen, welke hij verkocht aan de lokale supermarkten. Inmiddels is er steeds meer vraag naar kant-en-klare producten niet alleen door de consument, maar ook bij bedrijven zoals Horeca en de Zorg. Hierdoor is er inmiddels niet alleen meer vraag naar stoofperen, maar ook naar ander gestoofd fruit zoals rabarber, tutti frutti, appels en blanke peren.

Zelf stoven is nog steeds het mooiste wat er bestaat, alleen heeft niet altijd iedereen tijd om zolang hierop te wachten of zin om in de keuken te staan. Door vers gestoofd fruit in de supermarkt verkrijgbaar te maken is stooffruit tegenwoordig voor iedereen binnen handbereik.

Deze website is opgericht om consumenten te inspireren met heerlijke recepten met stooffruit. Of dat nou zelf gestoofd fruit is uit je eigen tuin of het stooffruit wat verkrijgbaar is in de winkel van bijvoorbeeld de Uitstovers. Wij geven je de lekkerste recepten om zelf in de keuken aan de slag te gaan.

zelf-maken-stoofperen

Zelf Maken

Stoofperen zijn peren die hard blijven en niet rauw te eten zijn, ze zijn vaak droog en hard vanbinnen. Ze moeten eerst gestoofd of gekookt worden voordat ze lekker zijn om te eten. Ze zijn verschillend van de gewone handpeer die lekker sappig en zoet wordt na een tijdje, maar ook minder lang te bewaren is.

Kant & Klaar

Geen zin of geen tijd om uren in de keuken te staan? Gestoofd fruit is tegenwoordig ook te vinden in de supermarkt.

assortiment
professioneel

Professioneel

Ook voor de professional hebben we heerlijke recepten gecreƫerd met stooffruit. Deze recepten zijn te vinden op onze speciale pagina met inspiratie voor de professional.